Onze trotse premium partners

Locatie en parkeren

In een prachtig natuurgebied van het Geldersch Landschap in de gemeente Doetinchem en Bronckhorst vindt de najaarseditie van de Buddy Obstacle Run plaats. Start en Finish zijn bij camping Jena Rozegaarderweg 7, 6999 DW Hummelo. Parkeren kan op dezelfde locatie en is gratis.

Parcours 
De Buddy Obstacle Run staat voor plezier, uitdaging en teamwork! Deelnemers mogen elkaar helpen en kunnen er zo voor zorgen dat iedereen de finish haalt. Het parcours is bij uitstek geschikt voor sportievelingen die een fysieke en mentale uitdaging zoeken. Ook voor wedstrijdlopers is er een startvak aanwezig. Voor wedstrijdlopers is de ideale combinatie om eerst zelf te sporten en vervolgens als buddy mee te lopen met een gehandicapte deelnemer. Meer weten hierover? Stuur dan een mail naar info@buddyrun.nl o.v.v. opgave Buddy! In totaal zijn er 34 uitdagende en ludieke hindernissen. Uiteraard zijn er hindernissen die aangepast zijn om de gehandicapte deelnemer toegang te bieden tot ons evenement.

Kampeerarrangementen
De Buddy Obstacle Run en Camping Fun gaan samen! Wil jij sporten combineren met recreatie en ontspanning? Dan hebben wij fantastisch nieuws voor jou. Samen met Camping Jena hebben we vanaf het seizoen 2021 een aantal verschillende campingarrangementen samen gesteld. Dit is in combinatie met een sport en spel activiteit op zaterdag 2 oktober en uw deelname aan de Buddy Obstacle Run op zondag 3 oktober. De beschikbaarheid van deze arrangementen is beperkt, er zijn 30 kampeerplekken met Electra en 30 kampeerplekken zonder Electra beschikbaar. Deze zijn te boeken tot 1 juni 2021 aanstaande tegen zeer speciale lage tarieven via  buddyrun.nl. Klik hier om te boeken of meer informatie over de diverse arrangementen.

Afstanden
Er zijn drie afstanden; er is een 3,5 km parcours, 7 km parcours en 11 km parcours.

Parcours 3,5 kilometer

Parcours 7 kilometer

Parcours 11 kilometer

Leeftijden

  • 3,5 km voor kinderen vanaf de leeftijd van 5 jaar, voor gezinnen en voor gehandicapte deelnemers. Voor de reguliere deelnemers geldt: kinderen onder de leeftijd van 14 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene het parcours met hindernissen afleggen. Dit parcours gaat niet over het water. Voor de gehandicapte deelnemers is er geen leeftijdsgrens. De gehandicapte deelnemers zullen worden gekoppeld aan een buddy, die samen met hen het parcours zal afleggen. Voor de gehandicapte deelnemers geldt wel dat zij eerst het inschrijfproces moeten doorlopen om vervolgens een ticket te kopen. Deze procedure doorloopt u vanzelf door op de button tickets bestellen te klikken en het juiste vak te kiezen. 

  • 7 km voor gezonde en gehandicapte deelnemers vanaf de leeftijd van 10 jaar.  Kinderen onder de leeftijd van 14 jaar moeten worden vergezeld door een volwassene en de volwassene moet zelf ook een ticket kopen. Ook hier geldt dat de gehandicapte deelnemers eerst het inschrijfproces moeten doorlopen om vervolgens een ticket te kunnen kopen.  

  • 11 km voor deelnemers vanaf de leeftijd van 14 jaar. Voor dit parcours dient de deelnemer in het bezit te zijn van een zwemdiploma. Dit parcours is nog niet toegankelijk voor de gehandicapte deelnemers.

Startvakken
Opgave kan individueel, maar ook in groepen. Bij inschrijving als groep start de groep gezamenlijk mits de groep niet groter is dan 50 personen. Wees er dus snel bij als je gezamenlijk wilt starten. Om de 10 minuten vertrekt er een startgroep. Klik hier voor de exacte starttijden en startvakken. 

Iedereen doet mee
Ik heb een handicap? Kan ik dan meedoen aan de Buddy Obstacle Run in Hummelo? Ja dat kan. Lees eerst het kopje 'Leeftijden' of je mee mag doen. Zo ja, klik dan op de button tickets bestellen en klik aan waarvoor jij je wilt opgeven. Dan volgt er inschrijfformulier met een aantal vragen. Vul dit (samen met je begeleider/ouder of buddy) in. Als daartoe aanleiding is neemt onze coördinator contact op om jouw inschrijving door te nemen. Zodra dit is afgerond ontvang je een link in de mailbox om jouw ticket(s) te gaan kopen en dan is jouw deelname geregeld.

Sponsorteams voor kinderen met de ziekte Crohn en BATTEN
Met dit evenement in Bronckhorst vragen wij ook aandacht voor jonge kinderen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa (samen IBD genoemd). In Nederland treft deze ernstige darmziekte jaarlijks ongeveer 75 heel jonge kinderen. Hun prognose is veel slechter dan bij oudere kinderen en volwassenen met deze ziekte. Omdat hun ziekte lastig is vast te stellen wordt behandeling vaak laat gestart. En door gebrek aan passende medicatie lopen jonge patiënten bovendien een groter risico op ernstige complicaties, verwijdering van delen van de darm en aanleg van een stoma. Ook is regelmatig kijkonderzoek noodzakelijk vanwege extra risico op darmkanker. De bestaande medicatie kent bij hen extra veel bijwerkingen, waaronder infecties, allergische reacties en zelfs lymfklierkanker. Kortom, deze kinderen hebben een veel lagere kwaliteit van leven en dat willen en kunnen we veranderen! 

Omdat de zomereditie in Zutphen door het COVID-19 virus niet kan doorgaan omdat wij het als organisatie niet gepast en verantwoord vinden om het evenement te laten doorgaan met het oog op de gezondheid van jou als deelnemer, onze organisatieleden en vrijwilligers is er besloten dat de sponsorteams vanuit Zutphen voor de ziekte BATTEN ook welkom zijn in Bronckhorst 4 oktober 2020.  Het evenement zelf blijft in het teken staan van de ziekte Crohn/IBD. 

Specifiek onderzoek
Onder leiding van Dr. Tim de Meij wil een onderzoeksteam in het UMC/VUmc veelbelovende markers in de ontlasting en in bloed testen, zodat de diagnose veel sneller kan worden gesteld. Hoe eerder de behandeling namelijk start hoe kleiner de kans is op complicaties. Verder wil dit team de behandelstrategie voor deze groep kwetsbare patiënten verbeteren, omdat de beschikbare medicijnen minder goed werken bij jonge kinderen. Het onderzoek zal 3 jaar duren en kan bij voldoende financiering van start gaan. Door mee te doen met de Buddyrun en een sponsorteam aan te maken en te delen kunt u geld inzamelen. De sponsorbijdragen gaan 100% naar dit onderzoek!

Ook deze partners maken dit evenement mogelijk!

BuddyRun wordt georganiseerd door Stichting Battle4Kids.

Volg ons op social media!

Algemene informatie
Contact

Laakse Laan 13
7207 NA Zutphen

info@buddyrun.nl
www.buddyrun.nl

realisatie website: StudioDubbel